Dutch Open polocrosse in Otterlo

Op vakantie met je huisdier

De Peppelenburg in Otterlo staat 25 en 26 augustus voor de dertiende keer in het teken van de Dutch Open polocrosse. Nationale en internationale wedstrijden worden dat weekend gespeeld op het polocrosseveld.

Eerder deze zomer behaalde het Nederlandse team de eerste plaats op de European Challenge waarbij ze wonnen van het Ierse, Noorse/Franse en Duitse team. Het Nederlands team zal opnieuw met elkaar spelen en daarnaast zullen er op verschillende niveaus wedstrijden plaats vinden. De wedstrijden beginnen zaterdag en zondag rond 10.00 uur en duren tot ongeveer 17.00 uur.

AUSTRALIË Polocrosse, een teamsport te paard, is een combinatie van Lacrosse en Polo en overgewaaid uit Australië. Deze sport is ooit bedacht om kinderen spelenderwijs te leren paardrijden, maar is inmiddels uitgegroeid tot een sport op hoog niveau. Het spel wordt gespeeld met een stick met een netje aan het uiteinde en een zachte, rubberen bal op een veld van 145m bij 55m. Twee teams van drie spelers nemen het tegen elkaar op. Het team bestaat uit een aanvaller (nummer 1), een middenvelder (nummer 2) en een verdediger (nummer 3). Sinds 2005 wordt deze sport in Nederland gespeeld en de Polocrosse Vereniging Nederland heeft leden verspreid over het hele land die eind augustus naar Otterlo komen om tegen elkaar te spelen.

Bron: barneveldsekrant.nl